Genel Uyarı

Bu sitedeki içeriğin Milliyet.com.tr ile ilgisi bulunmamaktadır. SizdenSize, tamamen üye sitelerin içeriklerinden oluşuyor.
Bu içerik 14 Şubat 2013 Perşembe 15:14 de eklendi

Dondurulmuş Patates Yapımı

Evde hazır dondurulmuş pates yapmak artık çok kolay !

Patatesleri doğrayıp soğuk suyun içine alıyoruz. Bolca yağı kızdırıyoruz ve soğuk sudan aldığımız pateslerin yarısını tencereye atıp kızartmaya başlıyoruz.

Püf noktası burası'' dikkat ''tam kızartmadan alıp tel süzgeçte bekletiyoruz. Yağın ısısı azaldığı için iki üç dakika daha kızmasını bekledikten sonra diyer kızarmayan patatesleri atıyoruz. Bunlarda tam kızarmadan alıyoruz ve ilk attığımız patatesleri tekrar yağın kızmasından sonra içine  atıyoruz. Bunlarda kızardıktan sonra diyerlerini atıyoruz ama yağı tekrar ısındıktan sonra.

İki kere pişiriyoruz patatesleri. Ama mutlaka soğuması gerekiyor ikinci kızartmayı yapmadan önce. Bu şekilde ön kızartma yapıp dipfrize de atabiliyorsunuz. Bu şekilde difrizde donan patates aynı hazır dondurulmuş patatesler gibi oluyor.Afiyet olsun ...

Bu içerik 219 kez okundu

İçeriğin Orjinal Hali
http://www.seneminyemekleri.com/2011/10/citir-citir-patates-kizartmasi.html

Etiketler: Pates kızartma,çıtır çıtır patates nasıl yapılır,çıtır patates tarifi,patates nasıl kızartılır

Bu içeriği ekleyen site : seneminyemekleri.com/