Genel Uyarı

Bu sitedeki içeriğin Milliyet.com.tr ile ilgisi bulunmamaktadır. SizdenSize, tamamen üye sitelerin içeriklerinden oluşuyor.
Bu içerik 03 Mart 2017 Cuma 15:50 de eklendi

Evde kolay tepsi Kebabı tarifi

tepsi kebabı

Bugün yine güzel bir tarif ile karşınızdayız evinizde yapabileceğiniz tepsi kebabı tarifi.

Bugün yine güzel bir tarif ile karşınızdayız evinizde yapabileceğiniz tepsi kebabı tarifi. Özellikle yemek tarifleri kategorisinin bana göre favori tariflerinden bir tanesi hem evde veya pide fırınlarında pişirilebilen nefis bir tarif.

      Yarım kg kıyma,
      1 adet soğan,
      2 diş sarımsak,
      1 tatlı kaşığı salça,
      1 tutam maydanoz,
      Tuz,
      Karabiber,
      Kimyon.

Üzeri İçin:

      4 adet yeşil biber,
      3 adet domates,
      5-6 diş sarımsak.

Sosu İçin:

      1 yemek kaşığı salça,
      2 yemek kaşığı sıvı yağı,
      1 su bardağı su.

Tepsi Kebabı Yapılışı

Soğanı ve sarımsakları rendeleyelim.

Bir kaba kıymayı, soğanı, sarımsakları, salçayı, maydanozu, tuzu, karabiberi, kimyonu koyalım ve iyice yoğuralım.

Kıymayı tepsiye dökelim ve elimizle bastırarak yayalım.

Sosu için bir kaseye salçayı, suyu, sıvı yağı koyalım ve iyice karıştıralım.

Hazırladığımız sosu kıymanın üzerinde gezdirelim.

Üzerine dilimlenmiş domatesleri, biberleri, sarımsakları yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında 15-20 dakika pişirelim ve dilimleyelim.

Tepsi Kebabını sıcak olarak pilav eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun.

Bu içerik 52 kez okundu

Etiketler: tepsi kebabı tarifi

Bu içeriği ekleyen site : tariflerim.gen.tr