Genel Uyarı

Bu sitedeki içeriğin Milliyet.com.tr ile ilgisi bulunmamaktadır. SizdenSize, tamamen üye sitelerin içeriklerinden oluşuyor.
Bu içerik 08 Mayıs 2017 Pazartesi 12:53 de eklendi

Ihlamur Reçeli Yapılışı

Ihlamur Reçeli

Ihlamur reçeli yapılışı ve püf noktaları...

Tatlı bir seçenekle sizlerleyiz... Kahvaltıda yada canınız çektiği her an lezzetli bir atıştırmalık içinde tercih edilebilir...

MALZEMELER

  • 2 su bard. ıhlamur çiçeği
  • 2,5 su bardağı kadar su,
  • 2 adt. elma, 2 tane portakal,
  • 4 bardak şeker 4 adet karanfil
  • çay kaşığının ucu ile tarçın,
  • yarım limon suyu

Ihlamur Reçeli Yapılışı

Ihlamur çiçeklerini bir kaba koyarak, üzerine kaynar suyu döküp, 25 dakika kapağını kapatıp dinlendirin, süzüp tencereye alarak ,elmaları ve portakalı küp şeklinde doğrayıp , şekerle birlikte tencereye ekleyip, kısık ateşte 30 dakika kaynatın. Karanfili, tarçını ve limon suyunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatıp, ateşten alıp soğutun ve kavanozlara doldurun. Ihlamur reçeli hazırdır. Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız...

Bu içerik 126 kez okundu

Etiketler: reçel tarifleri,ıhlamur reçeli,kahvaltılık tarifler

Bu içeriği ekleyen site : tarifalpisir.com/hakkimizda/