Genel Uyarı

Bu sitedeki içeriğin Milliyet.com.tr ile ilgisi bulunmamaktadır. SizdenSize, tamamen üye sitelerin içeriklerinden oluşuyor.
Bu içerik 20 Aralık 2009 Pazar 1:54 de eklendi, 4 kere paylaşıldı

Lahana Çorbası

Lahana son derece besleyici ve kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir.

MALZEMELER:
1 Kg Lahana
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan
200 gr. Pırasa
1 Adet Havuç
1/4 Su Bardağı Un
2 Adet Karanfil
2 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz

YAPILIŞI:
Lahanayı yapraklara ayırarak yıkayalım. Zar şeklinde doğradıktan sonra bir taşım kaynatalım.

Bir tencereye tereyağını koyup kızdıralım. Önce ince ince doğradığımız soğanı, sonra yine ince ince doğradığımız pırasaları yağda kavuralım.

Rendelenmiş havuç ve doğranmış lahanaları da ilave ederek üzerine un serpelim. Malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra karanfili ilave ederek çorbamızı 45 dakika pişirelim.

İnmesine yakın tuzunu ayarlayalım. Kaşar peynirini rendeleyelim. Çorbayı ateşten alıp, ısıya dayanıklı çukur bir kaba koyalım. Kaselere aktardıktan sonra çorbaların üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirelim. Arzuya göre üzerine bir miktar dereotu koyarak servis yapalım.

Bu içerik 1243 kez okundu

İçeriğin Orjinal Hali
http://www.hepsiyenir.com/yemek/corbalar/lahana_corbasi.html

Etiketler: Lahana çorbası tarifi,lahana çorbası malzemeleri,lahana çorbası nasıl yapılır,kış günü içilen çorbalar

Bu içeriği ekleyen site : hepsiyenir.com