Genel Uyarı

Bu sitedeki içeriğin Milliyet.com.tr ile ilgisi bulunmamaktadır. SizdenSize, tamamen üye sitelerin içeriklerinden oluşuyor.
Bu içerik 06 Mart 2017 Pazartesi 23:12 de eklendi

Muhallebili kemalpaşa tatlısı tarifi

Bugün sizlere muhallebili kemalpaşa tatlısı tarifini vereceğiz.

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı İçin Malzemeler

1 paket kemalpaşa tatlısı,
5 su bardağı su,
4 su bardağı toz şeker.
Muhallebisi için

5 su bardağı süt,
2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası,
2 tepeleme yemek kaşığı un,
7 yemek kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
1 paket vanilya (5 gram).
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Tatlı tarifi

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Yapılışı

Tencereye su, toz şeker ve kemalpaşa tatlısı koyulup kaynatılır.

Arada bir karıştırarak şerbetini çekip yumuşaması sağlanır.

Kemalpaşalar yumuşayıp şişince, tepsi içerisine çıkartılıp yerleştirilir kalan şerbetide üzerine dökülerek soğuma için bekletilir.

Muhallebisi için vanilya haricindeki malzemelerin tamamı tencereye koyulup karıştırılır.

Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.

Koyulaşıp kıvamını alınca içerisine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır.

Soğumuş olan kemal paşa tatlısı yuvarlak borcam veya kalıp içerisine aralıklı olarak dizilir.

Hazırlanan muhallebi sıcak sıcak kemal paşa tatlısının üzerine dökülüp eşit olarak yayılması sağlanır.

Oda ısısında ılınan muhallebili kemalpaşa tatlısı, iyice soğuması için buzdolabına kaldırılır.

İyice soğuduktan sonra (en az 2 saat) dolaptan alınıp servis tabağı üzerine ters çevrilerek çıkartılır.

Bu içerik 92 kez okundu

İçeriğin Orjinal Hali
http://www.tarifkeyif.com/muhallebili-kemalpasa.html

Etiketler: Muhallebili kemalpaşa tatlısı

Bu içeriği ekleyen site : tarifkeyif.com